Lente, 27-03-2016

DSC06131Afgelopen Paasweekend hebben wij, echte Hollanders, als Nederlandse toerist door Nederlands landschap gereisd. Dat gaan we ooit voor langere tijd achter ons laten, we willen alles nog een keer vers opslaan in ons geheugen. We fietsen (met een hippe E-bike) tussen de bollenvelden met gracieuze narcissen en heerlijk geurende hyacinten. We genieten van de weidse uitzichten bij de Kagerplassen met de vele sloten. Tussen de middag een bruin café in voor een kop oploskoffie met een tosti ham/kaas. Op de achtergrond fameuze meezingers van André Hazes, Frans Bauer en Corrie Konings, aan de tap kleurrijke stamgasten. We proosten met rode wijn en een biertje in een eigentijdse beachclub in Noordwijk en wandelen over het strand langs een onstuimige Noordzee in Katwijk. We kletsen en eten een smakelijke bruine boterham met Hollandse kaas bij Rian, de zus van Koen, in Leiden. Prachtige Hollandse wolkenluchten, witte wolken in een diepblauwe hemel, afgewisseld met donkergrijze dreigende regenwolken die ons goed gezind zijn en telkens aan ons voorbij gaan zonder hun zware last in de vorm van een plensbui op ons neer te laten vallen. We wagen ons zelfs tussen alle Japanners, Italianen, Russen, Fransen, Chinezen enzovoort en wandelen tussen de talrijke molens in Kinderdijk. We genieten van Nederland Waterland.

DSC06128foto 2 foto 1DSC06130DSC06182 DSC06158

DSC06177DSC06139Ons weekend wordt afgesloten, we kunnen het toch niet laten om met onze HM bezig te zijn, met een bezoek aan ‘de mast’ hihi. Even kijken of die er nog netjes bij ligt in Dinteloord. Even een blik op dit o zo belangrijke deel van onze HM dat we al zo lang hebben moeten missen. Ja hoor, picobello plekje, nog gedeeltelijk ingepakt en netjes omwonden met bandjes.

Ons hele dagelijkse leven staat in het teken van de voorbereidingen voor onze reis. We zijn er druk mee en enthousiast over. Toch begint er af en toe wat twijfel op te borrelen… Nu de lente is begonnen zijn we nog maar één jaargetijde verwijderd van de zomer, het jaargetijde dat we zouden willen vertrekken. Het komt dichtbij. Te dichtbij? Ons gezellige stulpje, de uitvalsbasis van al onze plannen en harde werk, is nog altijd niet verkocht. Bijna dagelijks krijg ik de vraag: ‘hoe is het met het huis?’. ‘Goed, het staat er nog’, is dan mijn antwoord. We hebben veel bezichtigingen maar helaas nog geen koper. De kans op een vertrek in de zomer van 2016 wordt langzamerhand kleiner… Maar we laten ons niet uit het veld slaan en blijven ijverig en vol bezieling bezig met alle plannen! Alles komt goed!

2 gedachten over “Lente, 27-03-2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *