Carnaval, 06-02-2016

foto 1Korte klusvakantie! Morgen storten we ons in het Kuuks Carnavalsgedruis. Enkele dagen lekker uit ons dakkie tijdens (voorlopig) de voor ons laatste Kuukse Carnaval. De voorpret is vandaag begonnen ๐Ÿ™‚ .

Vanochtend de traditionele Carnavals-boodschappen gedaan: eieren, spek, afbakbroodjes, worstenbroodjes, bier, wijn, chips en heel veel fruit voor de broodnodige gezonde vitamientjes. Gisteravond is Thomas al vanuit Utrecht gearriveerd voor een lang-weekend-feest-logeerpartij. Bram heeft afgelopen week al verkleed-voorbereidingen getroffen. Over een half uurtje is hij afgewerkt en kan ook voor hem het grote ‘los gaan’ beginnen. Ik fiets nog even het dorp in om nog wat serpentines te scoren. Jeetje, vanuit de kroegen klinkt het al beregezellig. De straat is al bezaaid met confetti en lege bierbekers en twee kroegen zijn al gevuld met mooi uitgedoste, feestende dorpsgenoten. Ineens krijg ik een overheerlijk feestgevoel. Zalig, even een paar dagen helemaal los van boot, aanstaande reis, werk, lijstjes, klussen, beslissen, twijfels. Voor een paar dagen bestaat de wereld uitsluitend uit Cuijk-centrum, uit een feestende massa, oude bekenden en nieuwe kennismakingen, uit foute muziek, bier en vette hap, uit heel veel gezelligheid en nog meer onnozel geklets. Kortom, niet nadenken en lekker doen waar je zin in hebt. Hรจ ja, ik ga het huis versieren. Koen schenkt een wijntje in en we proosten op een gezellige Carnaval. We gaan er lollige dagen van maken, met waarschijnlijk weer een huis vol vrienden van Thomas en Bram en met als hoogtepunt de Kuukse Elfkroegetocht op dinsdag. We gaan weer ons uiterste best doen om de medaille te bemachtigen en als heuse winnaars een feestje te bouwen. Nu nog hopen dat de weergoden ons gunstig gezind zijn, want na al die weken van regen lijkt het vocht uit de tap me voorlopig genoeg ๐Ÿ˜‰ . Alaaf! Alaaf! Alaaf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *