Donkere dagen voor kerst, 23-12-2015

IMG_6690Is dit de laatste kerst voor ons in Cuijk? De tijd zal het leren.Vrijdag 18 december ga ik weer vrolijk naar mijn werk. Een kladblaadje heb ik bij me waar ik dingen op heb geschreven die ik niet moet vergeten mee naar Cuijk te nemen, zoals verfspullen, boormachine met boortjes, decoupeerzaag, antifouling, primer en nog meer gereedschap. Het is vandaag de laatste dag voor de vakantie. Ik heb vakantie! D.w.z., het werf gaat sluiten en dan kan ik de week van kerst niet op de boot zijn. Vandaar dat ik een hoop spullen mee naar Cuijk neem, om in mijn vakantie op afstand toch nog iets aan de boot te kunnen doen. Ik ga het roer van onze Taurus in de antifouling zetten en de teakhouten latjes die op het zwemplateau komen alvast op maat zagen en bevestigingsgaatjes in boren.

Maar eerst probeer ik nog zoveel mogelijk bezig te zijn met de motor, want we hebben afgesproken dat ze nog dit jaar weer in het water gaat. Ik sluit het koelwatersysteem weer aan. Op de nieuwe doorvoer met afsluiter schroef ik een grote kunststof slangtule en monteer een mooie nieuwe doorzichtige waterslang. Daar stroomt straks het koelwater van de motor doorheen. Maar ik heb er geen vrede mee. Ik heb een kunststof slangtule gekocht omdat ik dacht dat die maat niet in brons te krijgen was en ook omdat kunststof nu eenmaal goedkoper is dan een bronzen. Tijdens de koffie vertel ik over mijn negatieve gevoel dat ik heb over de kunststof slangtule. Gelukkig zitten daar binnen meestal mensen met veel bootervaring die graag met me mee denken. Gelijk wordt er een dikke catalogus te voorschijn gehaald en voordat ik mijn koffie op heb vindt Cees een bronzen slangtule die met een verloopstuk eenvoudig te monteren is op mijn afsluiter. Weg met dat kunststof! Ik blij en opgelucht. Goedkoop wordt toch weer duurkoop maar met een beter gevoel. Meteen bestellen en maandag na kerst monteren. Ik zet de accu’s weer op hun plaats en sluit de stroomdraden weer aan. Volgens de accumonitor heb ik genoeg stroom om te kunnen starten. Eerst nog nieuwe olie erin. Ik loop een rondje op het dek en zie dat ik de renovatie van het teak nog niet afgewerkt heb. Snel mijn schuurmachine gepakt en de plekken afschuren. Het resultaat is nog mooier dan ik had kunnen dromen. Ik begin tevreden aan mijn vakantie.
DSC05940DSC05943IMG_6645IMG_6674

 

 
Mijn weekje vakantie wordt gewoon een weekje thuiswerken. Maandag op zoek naar een nieuwe oliepeilstok, want de vorige is helaas afgebroken tijdens het sleutelen aan de motor. Bij een autosloperij in de buurt een andere gevonden. Weer iets om af te strepen! In mijn garage ben ik de latjes aan het afwerken en op maat zagen. Ook de 68 gaatjes in de latjes gaan er één voor één in. De zon laat zich alle dagen zien en dus kan ik mooi het roer buiten op het gazon in de antifouling zetten. Dat is heel prettig werken, want die verf stinkt namelijk giga en dat doe ik liever niet in de garage. Kleren die ik aan had met de onderkant in de antifouling zetten heeft Yvonne 2x uitgewassen omdat ze de stank er niet in een keer uit kreeg…!

Woensdag haal ik alle boodschappen in huis voor de kerst. Zou dit de voorlopig laatste kerst in Cuijk zijn voor ons? Het is moeilijk te bedenken.

1 gedachte over “Donkere dagen voor kerst, 23-12-2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *