Studietijd, 23-10-2015

WFTTerwijl Koen heel hard aan het werk is op ons schip, zit ik aan de keukentafel met de neus in de studieboeken. Voor het einde van het jaar moet ik het certificaat WFT (nee niet wtf…) Vermogen nog halen. ‘Waarom?’ hoor ik van alle kanten. Tja, het zou echt te gek zijn als blijkt dat ik deze studietijd beter aan andere (vertrek-) zaken had kunnen besteden. Dat wil namelijk zeggen dat we voorjaar 2016 gaan vertrekken. Maar alles blijft afhankelijk van de verkoop van onze heerlijke, knusse huis. Er is dus een zeer reĆ«le kans dat het vertrek pas op een later tijdstip plaats vindt. En bovendien willen we toch ook nog even zekerheid v.w.b. werk houden voor het geval er zich andere onvoorziene toestanden voor doen.

Nog heel even doorbijten dus, nog even in de wereld vertoeven van boeken, laptop, rekenmachine, pensioenen, risicoprofielen, standaarddeviatie, balansen etc…. Uiteindelijk is ook dit een stap op weg naar de wereld van water, zeilen, zout, zon, avontuur, uitputting, genieten, zwerven, mooie baaien, andere culturen, doorzettingsvermogen, samen zijn…

2 gedachten over “Studietijd, 23-10-2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *