Het begin is er, 05-10-2015

IMG_6435Ik ben begonnen met klussen.
Met 3FM op de achtergrond flink aan de slag. Geluid niet te hard, want dan kan ik Thea (Verhulst, eigenaresse van Verhulst Maritieme Service) niet meer horen als ze roept voor de koffie. En dat zijn toch welverdiende hoogtepuntjes van rust.
Het onderwaterschip heb ik hier en daar geschuurd. Er waren plekken die nogal boebelig waren. Nu is het hele onderwaterschip weer strak om nieuwe antifouling op aan te brengen. De onderkant gaat weer in de zwarte antifouling van het merk Jotun.
De ankerbak is eigenlijk het slechtste gedeelte van de boot. Hier trof ik nog al wat roest onder de harde 2-componentenverf. En terwijl in Nederland de Zwarte (of andere kleur) Pieten discussie weer oplaait, is er al één op de boot gesignaleerd; de ankerbak uitkrabben resulteerde namelijk in een broer van Zwarte Piet: Zwarte Koen. Maar de ankerbak is nu weer klaar om opnieuw geschilderd te worden. Ook alvast de ankerlier eraf gehaald, daar komt later een elektrische voor in de plaats. We zullen onze fitness dus op een andere wijze moeten gaan invullen!
Alle huiddoorvoeren moeten preventief vervangen worden. Ze waren nog allemaal perfect, wat een kapitaalvernietiging eigenlijk…. Maar goed, we willen ook niet eindigen op de zeebodem, dus in het kader van beter voorkomen dan genezen (of in dit geval zinken) worden ze toch allemaal vervangen. Sommige afsluiters functioneerden niet meer helemaal naar behoren en deze worden dus ook gelijk vernieuwd. Het was een hele klus om de huiddoorvoeren eruit te krijgen. Nieuwe monteren zal nog lastiger worden. Om overal wat beter bij te kunnen heb ik toiletruimte ook meteen gesloopt. Dit om makkelijker bij de huiddoorvoeren te kunnen komen, maar ook omdat we hem toch gaan veranderen. Er verdwijnen een paar kastjes en een stuk wastafelblad om meer bewegingsruimte te creëren. De spoelbak en het blad worden ook vernieuwd. Nadat de decoupeerzaag z’n werk had gedaan was het toch wel even schrikken. Dit moet ook weer mooi en functioneel worden en nu is er geen weg meer terug…
IMG_6433 IMG_6434 IMG_6405

2 gedachten over “Het begin is er, 05-10-2015

  1. Mario van Daal Beantwoorden

    Geweldig om te lezen en jullie zo te kunnen volgen hoe de vorderingen gaan. Super veel succes en geniet er ook zeker van. Hier begint jullie grote avontuur eigenlijk al. Grtz. Mario

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *