Dagboek

Met z’n tweetjes, 29-05-2019

En dan zijn we onderweg. Begonnen aan de tocht die mij sinds de aankomst in Cuba al zorgen baart. Reden? Omdat ik de golven die we toen mee hadden liever niet tegen had… De tocht van Jamaica naar Puerto Rico, 535 mijl tegen wind, stroming en golven in. Lees verder »

No problem, 03-05-2019

We zijn weer onderweg. Dit seizoen maken we mijlen. Als we vanuit Cienfuegos in Cuba vertrekken hebben we er vanaf eind december al ruim 2000 (ongeveer 3700 kilometer) onder de kiel zitten. En voordat we in Bonaire zijn, de overzomerplaats van dit seizoen, zullen er nog zeker 1500 mijl bij komen.  Lees verder »

Op vakantie, 26-03-2019

De koers is west-noordwest. Vanaf onze ankerplaats aan de zuidkant van de eilandengroep ‘Jardines de la Reina’. We zetten koers naar Cienfuegos en zeilen ten westen van het langgerekte rif noordwaarts. Vanuit Cienfuegos willen we Cuba verder via land gaan verkennen. Op weg naar west-noordwest en in de Carieb komt de wind altijd uit oost. Dat worden dus een kleine 200 mijl heerlijk halve of ruime wind zeilen. Denken we.  Lees verder »

Stil, 19-03-2019

Ik word wakker. Het is stil. Doodstil. Dat klinkt als een naar woord. Maar doodstil kan ook heel fijn zijn. Het verbaast me dat het doodstil is. Was ik ooit ergens waar de stilte zo stil was? Echt stil, geen geluid. Alleen het ruisen van het bloed in mijn hoofd. Maar verder registreren mijn oren niets. Echt helemaal niets. En ik ben niet doof. Het voelt weldadig. Lees verder »

Maagdelijk vaarwater, februari 2019

Voor een beeldverhaal van onze belevenissen op de Britse Maagdeneilanden zie het online zeilersmagazine Zilt, nummer 156. Lees verder »