Dagboek

Formule 1 van Grenada, 13-06-2018

Hee, wat is dat nu? Gebouwen van okergele en donkerrode baksteen en met echte dakpannen. De kade van Saint George, Grenada, is er gedeeltelijk mee omzoomd. Het ziet er Europees uit. Het voelt als een bekend en warm bad. Dit stadje dat een deel van haar historische Franse en Engelse invloeden heeft gekoesterd. Een oord vol leven en gezelligheid en een breed scala aan winkels. Lees verder »

Blauwe wateren hebben diepe gronden, 09-05-2018

De maand april vertoeven we op The Grenadines. Een eilandengroep in de Caribische Zee waar ik voor ons vertrek nog nooit van had gehoord. Tot nu toe het meest formidabele stukje Carieb wat we hebben gezien. Geen parels maar zeldzame diamanten, fonkelmooi en ieder eiland met haar eigen uniek geslepen facet. ‘Diamonds are a girl’s best friend’, maar in dit geval ook ‘a boy’s’!
Lees verder »

Halleluja! Praise the Lord or Rum or Weed? 12-04-2018

“Relax my friends!” Dat zijn de eerste woorden die we te horen krijgen als we voet aan land zetten op het eiland Bequia (uitgesproken als Bekweej). Het zijn de woorden van marktkoopman en rastafari ‘The President’ die ons tegelijkertijd een stuk overheerlijke mango in de hand duwt en meedeelt dat hij de beste groenten en fruit van het hele eiland heeft. En wat hij niet verkoopt dat heeft zijn buurman, genaamd ‘My Brother’, wel. Lees verder »

Shop till you drop, 18-03-2018

Caribisch Frankrijk, daar zijn we beland. Op aanraden van andere zeilers een paar daagjes naar Martinique. En dus wappert, een jaar na ons vertrek uit Frankrijk, de Franse gastenvlag weer in het want.

Lees verder »

Na regen komt zonneschijn, 24-02-2018

Saint Lucia, een groene parel in de Cariben. Onze eerste kennismaking met deze regio. Hoge verwachtingen hadden we. Die door de toch ietwat pittige oversteek alleen maar groeiden en groeiden. Inmiddels tot iets wat overeen moest komen met het paradijs, wat dat dan ook mag inhouden.
Lees verder »